Τι κι αν την απαγόρευσαν…

…10.000 άνθρωποι πλημμύρισαν, την Τρίτη 01/04, τους δρόμους της Αθήνας σε μια μεγαλειώδη πορεία, ενάντια στην Ε.Ε. και με αφορμή τη συνεδρίαση του ECOFIN στη χώρα μας.

Για δεύτερη φορά, μέσα σε τρεις μήνες, η κυβέρνηση απαγόρευσε τη διεξαγωγή οποιασδήποτε κινητοποίησης, ενάντια στην Ε.Ε. και την πολιτική της, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε πολιορκημένη περιοχή και δίνοντας εντολή στις δυνάμεις καταστολής να οργιάσουν, όσο το δυνατό περισσότερο, απέναντι στο πλήθος που διαδηλώνει.

Η προσπάθεια για επίδειξη δύναμης, όμως, της κυβέρνησης και των οργάνων της, στάθηκε πολύ μικρή απέναντι στην αποφασιστικότητα και τόλμη δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που αψήφησαν τις «από άλλη εποχή» απαγορεύσεις και βρέθηκαν να διαδηλώνουν για τη ζωή και το μέλλον τους, που υπονομεύονται στην «αγκαλιά» της Ε.Ε…. Απέναντι στο ξύλο και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής, απέναντι στις χουντικής εμπνεύσεως απαγορεύσεις, η απάντηση δόθηκε δυναμικά και ήταν πολύ απλή: όταν οι πολιτικές των κυβερνήσεων στρέφονται ενάντια στο λαό, τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του, ο λαός θα είναι εκεί να πάρει πίσω ό,τι του στερούν!

Την εποχή που η Ε.Ε. σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό ελέγχου γύρω από τα κράτη-μέλη της, όταν η Ε.Ε. προσπαθεί να εγκαθιδρύσει τη δική της «δημοκρατία» στις χώρες που ελέγχει και, ταυτόχρονα, να εξάγει αυτή τη «δημοκρατία» και σε άλλες χώρες, όπως η Ουκρανία, οι λαοί προτάσσουν τη δική τους πραγματική και ουσιαστική δημοκρατία, διοργανώνοντας στην Ισπανία την «Πορεία για την Αξιοπρέπεια», σπάζοντας τα δεσμά που κρατούσαν διαιρεμένο το λαό στη Βοσνία, επιλέγοντας το δρόμο της σύγκρουσης στην Ελλάδα!

Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν το λαό, πως οι τοκογλύφοι του είναι εταίροι του, πως αυτοί που προσπαθούν να τον κρατήσουν υποταγμένο είναι αυτοί που θέλουν να τον βγάλουν από το τέλμα, πως η λύση θα δοθεί σε πολιτικά γραφεία που διαπραγματεύονται, κι όχι στο δρόμο, το λαϊκό κίνημα θα πλημμυρίζει, πάντα, τις όχθες που το περιορίζουν…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s