Ποιοι ειμαστε;

Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ χημικών μηχανικών αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας αγωνιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς για τη δημιουργία μιας πραγματικά “άλλης” αριστεράς στο σύλλογο. Μέσα από την καθημερινή μας παρουσία στη σχολή θέλουμε να εκφράσουμε τις ανυσηχίες ενός ευρύτερου ριζοσπαστικού δυναμικού στους χημικούς μηχανικούς και να τις μετασχηματίσουμε σε ένα πραγματικά εκρηκτικό υλικό που θα πυροδοτήσει τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Ως πολιτική δύναμη θέλουμε να είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα στήσουν τα οδοφράγματα απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές κατευθύνσεις που απειλούν την εκπαίδευση την τελευταία 20ετία. Αντιαναδιαρθρωτική πάλη λοιπόν και ας μας πούνε και αρνητιστές, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τις μάχες του σήμερα μπορούμε να οδηγηθούμε στις νίκες του αύριο. Βασισμένοι στις εμπειρίες της παρέμβασής μας στον κοινωνικό μας χώρο, τις εμπειρίες του φοιτητικού κινήματος αλλά και συνολικά τις εμπειρίες των κοινωνικών κινημάτων διαχρονικά, προσπαθούμε να διαγνώσουμε και να υπερασπιστούμε τα πραγματικά υλικά μας συμφέροντα ως νεολαίοι και ως φοιτητές.

Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής. Μακρύα από τις λογικές  του ακολουθητισμού και του ατομικισμού. Ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν σταρχιδιστές και καριερίσκους εμείς προτάσουμε τη συλλογική δράση. Οικοδομούμε μια πραγματικά αριστερή κουλτούρα.

Είμαστε σχήμα και όχι παράταξη γιατί:

Είμαστε ανεξάρτητοι. Ανεξάρτητοι από το κράτος και τους θεσμούς του, από κόμματα και παρατάξεις, από οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης και συναλλαγής και από εξωτερικές πολιτικές «γραμμές». Θεωρούμε πως η πολιτική πρέπει να γίνεται “από τα κάτω” και προβάλουμε μια εναλλακτική πρόταση για το φοιτητικό συνδικαλισμό. Στηριζόμαστε μόνο στα δικά μας πόδια…

Πραγματοποιούμε ανοιχτές διαδικασίες.  Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι τα ερωτήματα που μας απασχολούν και η πολιτική που παράγουμε γίνεται από και προς τους ίδιους τους φοιτητές. Κατά συνέπεια δεν διαχωριζόμαστε σε διανοητές-εφαρμογείς της πολιτικής γραμμής, αλλά πάντα προσπαθούμε να καταλήγουμε σε πραγματικές αναλύσεις που θα προκύπτουν από εξίσου πραγματικές συζητήσεις και συνθέσεις. Μόνο έτσι διασφαλίζεται ότι οι αποφάσεις της ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ θα είναι συνεχώς ζωντανές και επίκαιρες.

Θεωρούμε πως πραγματικά μπορούν να οικοδομηθούν δημοκρατικές διαδικασίες βάσης που θα εκφράζουν και θα κινητοποιούν τους φοιτητές.Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε βήματα για νέες κοινωνικές δομές, για νέους τρόπους συνύπαρξης, για την πραγματική οικοδόμηση του οράματος για μία άλλη κοινωνία. Μία κοινωνία την οποία δεν θα κυβερνά η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μία κοινωνία που θα είναι πραγματικά δίκαια. Για αυτό και συμμετέχουμε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ). Επειδή θεωρούμε κομβικό στοιχείο της παρέμβασής μας, τον ενεργό συντονισμό μας με άλλα αριστερά σχήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στη βάση μιας πραγματικά ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστερής πρότασης.

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ,

ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s